Pannenkoeken

Ingrediënten:

  • 100 gram bloem
  • 200 ml drinkvoeding met neutrale smaak (1 flesje)
  • snufje zout
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • roomboter, rijstolie, kokosolie (de laatste bevat MCT of korte-ketenvetten, die zijn beter opneembaar)

Voor 7 kinderpannenkoekjes (15 cm doorsnede) of 3 grote pannenkoeken (25 cm doorsnede).

Bereiding:
Schenk de drinkvoeding in een kom, doe hier de bloem bij. Roer en klop dit totdat er geen klontjes meer zijn. Klop de zout en het ei erdoor en voeg de melk toe.
Doe een scheut rijstolie in de kom en klop dit door het beslag. Dit zorgt ervoor dat de pannenkoeken makkelijker loslaten in de pan.

Verhit een koekenpan en knijp een scheutje vloeibare boter in de pan. Wacht tot de grote belletjes weg zijn en doe een hoeveelheid beslag in de pan. Ik gebruik hiervoor een soep-opscheplepel.

Bak de pannenkoek op laag tot medium vuur totdat de bovenkant van het beslag ‘opgedroogd’ lijkt, draai dan de pannenkoek om en bak hem nog even aan de andere kant.

Wanneer je een pan met heet water met daarop een bord klaarzet van tevoren, kun je daar de pannenkoek op leggen. Zo blijven ze lekker warm.

Beleg de pannenkoeken met stroop, suiker, poedersuiker, banaan, aardbei, jam, kaas, etc, of bak ze met spek erin.

Je kunt de pannenkoeken ook koud eten.

Tip:
Bak alle pannenkoeken en vries ze dan per portie in. Ik leg tussen de porties een stukje bakpapier. Zo kan ik gemakkelijk een portie pannenkoeken uit de diepvries pakken.

Voedingsinformatie:
per 100 gram bereide pannenkoek:
-257,17 kcal
-10 gram vet
-9,06 gram eiwit
-32,29 gram koolhydraten

per kleine pannenkoek (45 gram per stuk)
-115,73 kcal
-4,5 gram vet
-4,08 gram eiwit
-14,53 gram koolhydraten